Als je fysiek in topvorm bent, geniet je meer van verschillende dingen in het leven. Maar veel van de huidige gewoontes en activiteiten kunnen schadelijk zijn voor het welzijn van mensen. Een kantoorbaan bijvoorbeeld, klinkt als een relatief veilige bezigheid. Maar urenlang zitten betekent dat je te weinig beweging krijgt gedurende de dag, en dat is verre van ideaal voor het lichaam. Vooral de rug en de nek hebben te lijden van het zitten achter een bureau.

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen gezondheid. Maar iedereen heeft ook belang bij het bevorderen van een gezonde werkplek. Daar kunnen werkgevers aan bijdragen. Een voorbeeld is het aanbieden van een sportruimte of bedrijfsfitness aan werknemers of het inrichten van een fitnessruimte op kantoor zelf. Het dichtbij hebben van een fitnessruimte in een kantoorgebouw helpt werknemers om hun gezondheidsdoelen te bereiken en is daarmee ook gunstig voor hun werkgevers. Hier zijn enkele van deze voordelen:

  1. Het vermindert het ziekteverzuim, dit blijkt uit onderzoek.
  2. Het vermindert stress
  3. De werknemer is meer tevreden over de werkgever
  4. Het verlaagt de ziektekosten
  5. Het motiveert medewerkers

Regelmatige lichaamsbeweging is belangrijk voor de gezondheid kan niet genoeg worden benadrukt. Wanneer werknemers het hele jaar door gezond zijn, dan zijn ze minder vatbaar voor ziekten. Dat betekent dat ze meer dagen zullen werken en een hogere productiviteit opleveren. De werkgever biedt de werknemer de kans om zich te ontlasten van de vermoeidheid die veroorzaakt wordt door de hele dag te zitten. Cardio oefeningen zijn een gezonde start voor het hart, terwijl stretchen de spierpijn en stijfheid zal verlichten.

Lager ziekteverzuim door een gezond personeelsbeleid betekent ook minder verloop en minder ziektedagen, wat de kosten voor de werkgever zal drukken. De meeste bedrijven zijn drukke omgevingen en dat kan gemakkelijk leiden tot teveel stress. Daarnaast kan het bijna de hele dag zitten voor een computerscherm vermoeidheid veroorzaken. Veel klachten van mensen met een kantoorbaan zijn pijn in de armen, de polsen, de rug en de nek. Ook speelt vermoeidheid van de ogen een rol. Gestreste werknemers worden vervolgens ontevreden over hun werk en vertrekken uiteindelijk als ze de kans krijgen.

Een gemakkelijke manier om de stress en vermoeidheid te verlichten is naar de sportschool gaan. Bijkomende voordelen zijn een lager cholesterolgehalte, een lagere bloeddruk en de vele voordelen van gewichtsverlies. Als iemand aan het sporten gaat, dan stijgt de hartslag, verbetert de doorbloeding en komen hormonen vrij om de stress te verlichten. Dat zorgt voor een verbetering van de stemming en zal zelfs de werking van de hersenen te verbeteren. Een gezonde werknemer is een productieve werknemer en zal daarom meer motivatie en waardering hebben voor zijn werk.

Een bedrijf dat fitnessmogelijkheden aanbiedt, kan ook een bron van werknemer tevredenheid zijn. Het laat namelijk zien dat de werkgever zich bekommert om het welzijn van werknemers en hun persoonlijke behoeften niet door de vingers ziet. Een fitnessruimte op kantoor of in de bedrijfshal kan ook een goed verkoopargument zijn voor het bedrijf, als het gaat om het werven van nieuwe werknemers.

Uit onderzoek is gebleken dat 70 tot 80% van de uitgaven voor gezondheidszorg wordt veroorzaakt door problemen in verband met de ongezonde levensstijl van werknemers. Werkgevers verliezen naar verluidt elk jaar flinke bedragen door slechte productiviteit van werknemers als gevolg van ziekte. Slimme werkgevers weten dat wanneer werknemers goed gezond blijven door regelmatig te bewegen, dit hen veel kosten bespaart. Daarom is het aanbieden van een fitnessruimte op de zaak of een lidmaatschap van een sportschool een investering die de uitgaven voor medische voorzieningen aanzienlijk zal verminderen.

Een aanbod van een werkgever zoals een fitnessruimte kan een goede motivatie zijn voor werknemers om gezonder te worden. Ze zullen ook intenser genieten van de andere genoemde voordelen. Als werknemers eenmaal meer energie hebben door regelmatige lichaamsbeweging, worden ze vanzelf gelukkiger. Het is alom bekend dat trainen het vrijkomen van endorfine of stemming verhogende hormonen bevordert. Gelukkige werknemers zijn productiever en leveren daardoor een belangrijke bijdrage aan de algehele gezondheid van uw bedrijf. Als u daarnaast ook nog gaat teamsporten, dan zal uw team beter samenwerken, wat u en uw klanten ten goed komt. Dus als u de algemene productiviteit van uw bedrijf en daarbij de klantenservice wilt verbeteren, is investeren in een bedrijfsfitnessruimte een uitstekende plek om te beginnen.

Werkgevers en werknemers delen als mens de verantwoordelijkheid om voor elkaar te zorgen. Werknemers raken in topconditie door ze sport te bieden en dat levert positieve bedrijfsresultaten op. Het is prachtig als een werkgever het zijn werknemers mogelijk maakt om tijd te maken om te bewegen. Deze energie en dat geld wordt dubbel en dwars beloond met meer motivatie en betere productiviteit op het werk.

Daarnaast moeten werkgevers op hun hoede zijn voor de dingen die frustratie, vermoeidheid en stress kunnen veroorzaken bij werknemers. Dat kan een negatieve invloed kan hebben op hun welzijn en tevredenheid, en dat kan weer leiden tot slechtere prestaties en mogelijk een hoog verloop. Het is voor werknemers van vitaal belang om stoom af te blazen. Stress wordt vaak veroorzaakt door de werkomgeving, en dit kan worden voorkomen door te investeren in een fitnessprogramma.

Fitness op een bedrijf creëert ook een sfeer die laat zien dat medewerkers gewaardeerd worden. Begin vandaag met het oriënteren op de mogelijkheden voor een beter bedrijf met gelukkigere werknemers. Laat u adviseren door een professional, iedereen zal er baat bij hebben. Werkgevers hebben veel verschillende middelen beschikbaar om in te zetten in hun bedrijfsprocessen. Als het goed is, dan zijn mensen daar de meest waardevolle middelen van. Daarin investeren, dat staat iedere werkgever goed. Verbeter het leven van het meest waardevolle bedrijfsmiddel, de medewerkers. En behaal daardoor betere bedrijfsresultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.