Je kent dat gevoel vat wel, nooit meer naar huis willen. Dit is zeker zo’n camping waarbij je je direct thuis voelt en geen enkele drang voelt om weer te vertrekken. Wat hebben wij hier een geweldige tijd gehad. ANWB Camping De Helfterkamp ligt in een prachtige omgeving. De camping ligt midden tussen de weilanden en bossen. Naast de camping loopt een beek en het ligt midden op de Veluwe. Op de camping zelf is het gemoedelijk, groen en idyllisch ingericht. Ik heb mij zelfs laten vertellen dat de camping de mooiste groene camping van het jaar 2019 was. Voor ons de perfecte reden om hier onze vakantie te vieren.

Kamperen

Wij bezochten de camping met onze eigen caravan. Wij hadden een heerlijk ruime plek op een veldje. In het midden van dit veld staan enkele speeltoestellen. Voor ons is dit ideaal zodat je een oogje in het zeil kan houden terwijl de kinderen spelen. Er zijn ook veldjes zonder toestellen voor diegene die dat als voorkeur heeft. S ’avonds neem je een heerlijke douche in het moderne toiletgebouw. Voor diegene die in het voor of na seizoen kampeert, het sanitair heeft zelfs vloerverwarming.

Zo veel te doen!

De camping heeft heel veel faciliteiten. Voor een vergeten boodschap kun je in het winkeltje terecht. In de ochtend aten wij verse broodjes en tijdens het ontbijt las ik de krant op de tablet met gratis Wifi. Dit is toch een ultiem vakantiegevoel. De kinderen vermaken zich met het animatieteam of bij de kinderboerderij. In de ochtend speelden wij nog een potje Jeu de boules en in de middag fietsten wij in de omgeving naar verschillende fietsknooppunten. Tenminste, als wij de kinderen weg kregen bij de speelweide of de kikkerpoel of ze zaten in de beek te spelen.

Ook zonder eigen kampeermiddel ben je welkom

Wij genoten zo op deze vakantie dat wij vrienden hebben aangeraden ook te komen. De camping had een annulering bij een accommodatie en zo konden ze last minute in een stacaravan. Stiekem was ik een beetje jaloers. Wat zijn die stacaravans mooi zeg! Je kon eventueel ook een tourcaravan huren. Maar wil je het een stapje luxer, kies dan voor de bungalow. Onze vrienden hebben een hond en die waren dolblij met het omliggende losloop gebied.

Een dagje weg

Op de camping is zo’n fijne sfeer dat je eigenlijk niet weg hoeft. Maar toch is het leuk om de omgeving te verkennen. Er is echt zoveel te doen, het was moeilijk kiezen. Op de Veluwe zijn natuurlijk tal van wandel en fiets mogelijkheden. Wij hebben bijvoorbeeld een dagje Deventer en Apeldoorn gedaan. Zo begonnen wij met een wandeling door het historisch centrum van Deventer, daarna gingen wij in Apeldoor naar de Apenheul en sloten de dag af met een rondleiding door het paleis het Loo. Denk bijvoorbeeld ook aan Dolfinarium of de schaapskooi in de buurt. De kinderen wilden ook zo graag naar de Julianatoren en wij wilden graag een kijkje nemen in het vestingstadje Elburg. Je merkt het vast al, de keuze is echt keuze. Je hoeft je in deze omgeving echt niet te vervelen.

Wanneer gaan we weer?

Sinds wij thuis zijn roepen de kinderen al ‘wanneer gaan wij weer? ‘Camping De Helfterkamp is echt een aanrader voor iedereen. Met of zonder kinderen, met of zonder hond. Je zult hier echt gaan genieten. Wij kijken echt uit naar de volgende vakantie en die gaan wij zeker weer hier vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.